Skip to content Skip to footer

Κόρνο

Κώστας Σίσκος

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Αθήνα, αρχικά στο Ωδείο Ραϋμόνδη και έπειτα στο Ορφείο Αθηνών, από όπου πήρε το δίπλωμά του το 1994, με καθηγητές τους Σπύρο Καίσαρη και Βαγγέλη Σκούρα.

Το 2000 εισήχθη στην Ακαδημία του Γκρατς για μεταπτυχιακές σπουδές με τον Χέκτορ ΜακΝτόναλντ, όπου, εκτός από το σύγχρονο γαλλικό κόρνο, μελέτησε το βιεννέζικο και το φυσικό κόρνο.

Ως σολίστ έχει συμπράξει στην Ελλάδα με Ορχήστρα Δωματίου της ΕΛΣ, ΚΟΑ, Ορχήστρα Πατρών, Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ΚΟΘ, σε έργα Χάυντν, Μότσαρτ, Χύμπλερ, Αντωνίου και Χ. Χατζή, και στην Αυστρία με την Ορχήστρα της Ακαδημίας του Γκρατς στο Κοντσέρτο για κόρνο αρ. 1, έργο 11 του Ρ. Στράους.

Έχει συνεργαστεί σε Ελλάδα με ΕΛΣ, Καμεράτα, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και Ορχήστρα Πατρών, σε Αυστρία με Συμφωνική Βιέννης, Concentus Musicus και Wiener Konzertverein, σε Κωνσταντινούπολη με Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μπορουσάν, και σε Τσεχία με Ορχήστρα της Όπερας της Πράγας, υπό τη διεύθυνση διεθνούς φήμης μαέστρων όπως οι Νίκολαους Αρνονκούρ, Κεντ Ναγκάνο, Άνταμ Φίσερ κ.ά.

Το 2000 έλαβε τη μόνιμη θέση του Α’ Κόρνου της Ορχήστρας της ΕΛΣ και τρία χρόνια αργότερα τη θέση του Α’ Κόρνου της ΚΟΑ, της οποίας σήμερα είναι μόνιμο μέλος.