Skip to content Skip to footer

Ηθοποιός

Αιμίλιος Χειλάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Αποφοίτησε ως αριστούχος από τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν το 1991. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στο θέατρο έχει εργαστεί ως ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης.

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Θέατρο Τέχνης, το Νέο Ελληνικό Θέατρο, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, το Θέατρο του Νότου, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τα Αθηναϊκά Θέατρα, το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε έργα των Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Μπύχνερ, Μολιέρου, Σαίξπηρ, Πίντερ, Στρίντμπεργκ, Γκόγκολ, Τομά, Ουίλιαμς, Μπρεχτ, Τσέχωφ κ.α., σε σκηνοθεσίες Κουν, Λαζάνη, Κουγιουμτζή, Λ. Βογιατζή, Μαστοράκη, Χουβαρδά, Γράμψα, Πεφάνη, Παπαβασιλείου, Μουμουλίδη, Τσιάνου, Μαυρίκιου, Καραθάνου, Παπακωνσταντίνου, Γκραουζίνις, Φιλίππογλου, Μαρκουλάκη, Μ. Μαρμαρινού, Δ. Καραντζά, Χειλάκη, Χειλάκη-Δούνια κ.α.

Έχει σκηνοθετήσει το 2010 τον Δον Ζουάν του Μολιέρου για το Εθνικό Θέατρο, την Προδοσία του Πίντερ το 2020 και έχει συν-σκηνοθετήσει με τον Μανώλη Δούνια το Μόνος με τον Άμλετ το 2013, το Ταρτούφος ή οι Απατεώνες το 2016, την Ιφιγένεια εν Αυλίδι το 2017, την Αντιγόνη το 2018, το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας το 2019-2020 και τον Οθέλλο το 2021.

Υπήρξε εμπνευστής, ιδρυτής και οικονομικός υπεύθυνος της Εταιρίας των Φίλων της Τέχνης της Υποκριτικής “ΠΡΟΣΩΠΑ” από το 2000 μέχρι το 2004.

Από το 2006 με την Αθηνά Μαξίμου έχουν ιδρύσει την εταιρία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων αρτivities και από το 2015 έως το 2017 την εταιρία ΚΙΒΩΤΟΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ.