Skip to content Skip to footer

ΕΛΣΟΝ: η νέα Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

 

Μία νέα εποχή ξεκινάει για την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, αφού αποκτά πλέον νέα στέγη ως Oρχήστρα in residence στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ΕΛΣΟΝ, στοχεύοντας στην περαιτέρω εξέλιξη του ποιοτικού καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού της έργου, προσβλέπει σε μία πολύ δημιουργική συνεργασία με αυτόν τον κορυφαίο πυρήνα πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δράσης στην Ελλάδα.

Από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του ΜΜΑ, έγινε μνεία στη νέα αυτή συνεργασία:

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Πιμπλής δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε στο Μέγαρο την ΕΛΣΟΝ, μια ελληνική ορχήστρα νέων με διεθνή ακτινοβολία. Φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στη συνέχιση της εκπαιδευτικής της δράσης και της συμμετοχής των ταλαντούχων νέων ελλήνων μουσικών της σε ελληνικές και διεθνείς εκδηλώσεις συμφωνικής μουσικής αξιώσεων. Το Μέγαρο βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων ανοίγουν τον δρόμο σε όλο και περισσότερους νέους να ασχοληθούν με την κλασική μουσική». 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης, από την πλευρά του, καλωσόρισε την ΕΛΣΟΝ ως ορχήστρα νέων in residence του Μεγάρου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μια λαμπρή ορχήστρα-φυτώριο νέων μουσικών, η οποία στεγάζεται στο ΜΜΑ, στο πλαίσιο των δράσεών του που έχουν στόχο να δώσουν βήμα στους νέους και να τους προσκαλέσουν να ανακαλύψουν τις πολλές και συναρπαστικές εκφάνσεις της μουσικής». 

Ο μαέστρος Διονύσης Γραμμένος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ, αναφερόμενος σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, υπογράμμισε: «Σαν μια άλλη “Εθνική Ελπίδων” στον τομέα του πολιτισμού της χώρας μας, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποκτά νέα στέγη ως ορχήστρα in residence σε έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτή την καινούργια συνεργασία, η οποία θα επιτρέψει στην Ορχήστρα να συνεχίσει το έργο της, την καλλιέργεια της νέας γενιάς ελλήνων μουσικών, παρέχοντάς τους ορχηστρική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και συναυλιακές εμπειρίες  ̶̶ πολύτιμα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία».